Wat is dat GLI?

GLI betekent Gecombineerde Leefstijl Interventie. Een GLI is zorg die wordt verleend voor mensen met overgewicht of obesitas. Onder deze gezamenlijke noemer bestaan de leefstijlprogramma’s. Een leefstijlprogramma leert je gezonde keuzes te maken, uit te voeren en te behouden. Dit zorgt voor gewichtsverlies, meer energie en minder gezondheidsklachten. De interventie is wetenschappelijk bewezen.

In Velsen worden de leefstijlprogramma’s CooL en Beweegkuur aangeboden. Je motivatie om mee te doen aan een leefstijlprogramma is erg belangrijk. Er wordt van je verwacht dat je 2 jaar mee doet met de groep, aan jezelf wilt willen werken en ook thuis aan de slag gaat. Leefstijlprogramma’s gaan uit van kleine stapjes maken die voor de lange termijn werken en een duurzaam effect hebben. Het gaat echt om een gedragsverandering.

 

CooL betekent Coaching op Leefstijl. Dit programma duurt 2 jaar en wordt begeleid door 1 leefstijlcoach. Het basisprogramma duurt 8 maanden waarin je 4 persoonlijke coachingsgesprekken hebt en 8 groepsbijeenkomsten. Tijdens bijeenkomsten komen onderwerpen aan bod als Hoe kom ik in beweging? Hoe ga ik om met stress? Wat is gezonde voeding? Wat is gezonde slaap? Het onderhoudsprogramma duurt 16 maanden, hierin zijn er ook 4 één-op-één gesprekken met je coach en 8 groepsbijeenkomsten.

 

De Beweegkuur is een leefstijlprogramma gericht op verandering van voeding, beweging en gedrag. Om te komen naar een gezondere leefstijl met meer beweging. Dit programma wordt begeleid door een oefentherapeut, een diëtist en een leefstijlcoach. Het duurt 2 jaar, waarbij het eerste jaar de begeleidingsfase is en het tweede jaar de onderhoudsfase.