Verwijzers

Informatie voor huisartsenpraktijken en specialisten

 

Als huisartsenpraktijk of specialist kunnen patiënten worden doorverwezen naar één van de leefstijlprogramma's.  De HCZK heeft alle geregistreerde leefstijlcoaches in Velsen gecontracteerd.

Patiënten krijgen te allen tijde een leefstijlprogramma volledig vergoed, zonder dat het de wettelijke eigen risico aanspreekt. De patiënt dient te voldoen aan de volgende criteria:

  • Ouder dan 18 jaar
  • Een BMI 25-30 aangevuld met een leefstijlgerelateerde aandoening als verstoorde glucose, hart- en vaatziekten als hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol, slaapapneu of artrose.
  • Een BMI >30 (geldt niet de co-morbiditeit)
  • Voldoende motivatie voor een 2-jarig leefstijlprogramma.

NB! Op de verwijzing moet de BMI worden vermeld. Als de BMI tussen de 25-30 ligt dan moet ook de co-morbiditeit worden genoemd. 

Dit wachtkamerfilmpje informeert patiënten kort en helder over de GLI. 

Verwijzen kan bij alle praktijken via Zorgdomein. In Zorgdomein staat onder het kopje 'aanvullende zorg' leefstijlcoaching. Vervolgens kan voor de betreffende praktijk gekozen worden. 

De patiënt vindt op deze site informatie over de leefstijlprogramma's.

Miv januari 2023 wordt ook de interventie Voel je goed! in Velsen aangeboden. Hiervoor is geen verwijzing noodzakelijk, maar het bevorderen van de instroom door het patiënten te adviseren mee te gaan doen draagt wel bij aan de vitaliteit van onze Velsenaren!

Heb je een cliënt/patiënt die graag mee zou willen doen? Dan kan er volstaan worden met een emailbericht naar arslan@welzijnvelsen.nl en Nurcan Arslan (coördinator Voel je Goed!) neemt contact op.