Fysiotherapie IJmed & Smit

Mijn naam is Sonja Winter. Ik ben fysiotherapeut gespecialiseerd in orthopedische revalidatie, Claudicatio Intermittens (ClaudicatioNet®) , medische trainingstherapie (Noorse MTT) en leefstijlcoach (COOL).

In 2000 ben ik als stagiaire binnen gekomen bij Fysio Ijmed. In Maart 2001 was ik hier patiënt, ik revalideerde na een voorste kruisband operatie en in september 2001 ben ik hier collega geworden. Sinds die tijd werk ik hier met veel plezier. Mijn aandachtspunten binnen de praktijk zijn looptraining bij claudicatio intermittens (etalagebenen), looptraining algemeen en orthopedische revalidatie. Vaak ben ik in de trainingszaal te vinden waar ik verschillende trainingsprogramma’s begeleid.

Sinds kort heb ik me ook gespecialiseerd als leefstijlcoach waarbij ik werk met de COOL methode. Dit doe ik samen met mijn collega Marjolein Zoon van Centrum voor fysiotherapie Smit.

 

 

Ik ben Marjolein Zoon, fysiotherapeut en sinds 2019 ook leefstijlcoach. Als fysiotherapeut heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. Met name gericht op orthopedische en manuele technieken van de schouder en rug.

Sinds 2009 ben ik fysiotherapeut en heb verschillende werkplekken gehad. In 2016 ben ik bij Centrum voor fysiotherapie Smit in IJmuiden komen werken en doe dit met veel plezier. Hier werd de vraag gesteld of iemand zich wilde specialiseren als leefstijlcoach. Dit leek mij een mooie aanvulling op mijn vaardigheden.

Met Sonja Winter van fysiotherapie Maas heb ik de opleiding tot leefstijl coach gedaan en hierna verder gespecialiseerd in het COOL-programma. 

Tijdens de opleiding werd ik steeds enthousiaster. Leefstijlcoaching geeft mij de tools om cliënten beter te kunnen begeleiden. Als coach geef je de cliënt meer inzicht in hun gedrag met betrekking tot  voeding, beweging en ontspanning en de samenhang met hun gezondheid. Waar je als fysiotherapeut toch vaak beperkt ben tot het beweeggedrag.

 

De intakes en de individuele gesprekken vinden ieder in de eigen praktijk plaats. De groepsbijeenkomsten zijn gezamenlijk in een van de praktijken. Dit kan zijn bij de praktijk voor fysiotherapie Smit of bij praktijk voor fysiotherapie IJmed, beide in IJmuiden.

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met één van de leefstijlcoaches.

Fysiotherapie IJmed, Sonja Winter info@ijmed.nl 0255-532211

Centrum voor Fysiotherapie Smit, Marjolein Zoon gli-marjolein@outlook.com 0255-520934